Как се стигна до сблъсъците между фенове на "Миньор" и "Берое"

Сред пострадалите има и непълнолетно дете

Футболна среща се превърна почти в бойна арена. Става дума за мача между отборите на „Миньор”- Перник и „Берое” през уикенда. Още по време на срещата фенове от Перник са замеряли с камъни, железни предмети и седалки запалянковци на Берое. Има пострадали, сред които и младежи. Част от тях са с наранявания и комоцио. След срещата са потрошени 14 автомобила на старозагорци.

Бой между футболни агитки в Перник

„Колкото и странно да звучи – това донякъде са нормални неща. В световен мащаб се случва постоянно. При нас на Балканите малко повече. А и Перник се слави като малко по-специално кътче на България. Няма никой, който да не е ударен. За жалост имаме непълнолетно дете, което е с пет шева на лицето”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” Александър Мечев от ПФК "Берое".

„Отборът домакин е организатор на мероприятието. И е задължен да създаде необходимите  условия за нормалното провеждане на футболна среща. Ако всички правила за провеждането на тази сеща бяха спазени – щяхме да говорим за футбол, а не за пострадали. Според ръководството на „Берое” е по-добре да се говори за футбол, а не за футболно хулиганство. Ние призоваваме по стадионите да ходят деца и семейства и ако съответните органи си свършат работата – няма да се стига до тук”, подчерта изпълнителният директор на ПФК "Берое" Стилиян Попчев.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини