Окръжна прокуратура - Перник ръководи разследването за трудовата злополука, при която вчера загинаха двама работници

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Перник се води разследване на трудовата злополука, при която вчера загинаха двама работници, съобщиха от институцията. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 123, ал. 3, вр. ал. 1 от НК – причиняване на смърт на повече от едно лице поради незнание или немарливо изпълнение на занятие.

Около 14:30 ч. вчера е постъпил сигнал на телефон 112 за злополука при извършване на изкопни дейности в района на пернишкия квартал „Хумни дол“.  Свлякла се земна маса е затрупала четирима работници. Двама от тях са починали, другите двама са ранени и са закарани в болница. Потърпевшите са служители на частна фирма, която изграждала канализация в квартала. Възложител на обекта е община Перник.

Иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели. Назначено е изготвяне на съдебномедицински експертизи на пострадалите. Изискани са документи от дружеството - изпълнител на изкопните работи.

Предстои назначаване на техническа експертиза относно спазване на изискванията за безопасност при извършване на изкопните работи.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини