Кръгла маса „Заедно с децата на новото време“ ще се състои в Перник

Кръгла маса „Заедно с децата на новото време“ ще се състои днес в Двореца на културата в Перник, съобщи за БТА Радостина Спасова - директор на ХI-та детска градина  „Знаме на мира“. Инициативата е посветена на 140-та годишнина на предучилищното образование у нас.

Единадесет учители от детски градини в общината ще представят опита си в направления „Традиции и съвременност в предучилищното образование“ и „Възможности за иновации“. Изборът на темата е провокиран от предизвикателствата през последните две години - бума на дигитализацията и пандемията от коронавирус.

Събитието е своеобразно продължение на състояла се преди пет години кръгла маса по случай откриването на първата детска градина „Заедно с любов към децата“. „Следваме линията на обединение. Ключовият момент в развитието на системата на предучилищното образование е заедност. Стремежът, усилията ни са насочени към обща цел - благополучието на нашите деца“, допълни Спасова.

Организатори на проявата са детските градини „Знаме на мира“, „Българче“, „Вела Пеева“ и Регионалната структура на Световната организация по предучилищно възпитание ОМЕП, където трите детски заведения членуват.

В община Перник има 15 детски градини.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини