Курс за оценяване на трофеи се състоя в ловния дом „Витошко-Студена“

Югозападното държавно предприятие участва в курс за оценители на ловни трофеи в системата на Международния съвет по лова и опазване на дивеча (CIC), съобщиха от организацията.

Курсът се състоя в ловен дом „Витошко-Студена“ по инициатива на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ (НЛРС-СЛРБ) и CIC. Лектори в него бяха проф. Нино Нинов и проф. Милослав Вах от Чехия.

Тридесет и един представители на шест държавни предприятия участваха в занятието. Председателят на НЛРС-СЛРБ откри курса и се включи и в сесията, в която всяка една от групите трябваше да оцени 14 трофея (по два от вид). Преподадени бяха 7 формули за оценка на благороден елен, елен лопатар, дива коза, муфлон, сърна, дива свиня и хищници.

Всички участници, преминали успешно курса, получиха сертификати и идентификационни карти. С тях те станаха легитимни оценители на ловни трофеи в системата на CIC. Всички получиха и достъп до базата данни на CIC, където ще могат да регистрират всеки един оценен от тях трофей в личен потребителски профил.

През този месец Регионалният исторически музей в Перник припомни за навършването на 120 години от основаването на Стрелческо-ловно дружество „Сокол“. Това е една от организациите поставили началото на ловното дело в региона.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини