„ВиК - Перник“ дължи над един милион лева за електрическа енергия

„ВиК - Перник“ дължи 1 100 000 лв. за електрическа енергия на „Електрохолд Продажби“ ЕАД, съобщи за БТА неговият управител инж. Борислав Иванов.

Той каза, че е получил писмо от компанията „Електрохолд“ за неразплатените сметки за електроенергия. Същото е изпратено до областния управител, кметовете на общините в региона, Министерство на регионалното развитие и благоустройството и „Български ВиК Холдинг“ ЕАД.

Иванов заяви, че от страна на „ВиК“ още вчера е върнат официален отговор до компанията, в който от дружеството са информирали за финансовите си затруднения. По думите му те са породени и от забавените плащания от страна на държавата по Програмата за компенсиране на непредвидените разходи на водните дружества.
Управителят каза още, че тази вечер предстои заседание в „Електрохолд“, на което ще се търси решение за ситуацията.

С обявяването на нова по-висока цена на водата в Перник през февруари следващата година, ВиК ще може да покрива задълженията си, заяви Иванов.

Той допълни още, че на този етап има разбиране от страна на институциите и очаква да не се стигне до преустановяване на електричеството към дружеството.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини