Пощата отваря още една каса за тока, работят до 18.30 часа

Отляво надясно: Иван Попов, Петър Янков, пресаташето на EVN Крум косев

Още една допълнителна каса за обслужване на клиенти ще бъде отворена в Централна поща в Хасково. Работното време на служителите ще бъде удължено до 18.30 часа в делничен ден, а в събота ще работят до 13 часа. Това обяви на брифинг днес замшефът на „Български пощи“ в Хасково Иван Попов. Пресконференцията бе организирана от EVN по повод изнервящите опашки за плащане на тока през последните дни в централната поща.

„След като прехвърлихме плащането на изразходваната електроенергия към „Български пощи“, касовите салони станаха шест, с общо десет гишета. Това е повече, отколкото бяха нашите собствени каси“, обясни Петър Янков, директор на отдел „Клиентски сметки“ в EVN. По думите му сега хората могат да плащат тока и в квартала си. Такива гишета в Хасково има в кварталите Болярово, Орфей, Поройни, на бул. „Съединение“ до автогарата, както и в централната поща. Хората все още не знаят и всички се засилиха към централна поща.

Поради създадената ситуация в Хасково изключването на неплатилите в срок сметките си ще започне по-късно, обявиха още от монополиста. Шефовете на компанията препоръчват на хората да използват безкасовите възможности за плащане на тока. „Най-лесно е с SMS, аз самият го правя от няколко месеца и съм много доволен“, каза Петър Янков. Той обясни, че всеки който иска, може да изпрати празен SMS на кратък номер 1901 и ще му бъде изпратено обратно съобщение с подробни инструкции. EVN обяви и денонощен телефон, на който всеки може да провери задължението си за ток. Той е 07001777.

От „Български пощи“ пък обявиха два телефонни номера за сигнали за нередности, както и за въпроси към компанията. Те са 60-47-75 за цялата област и 6-65-10 – само за Хасково.

Тодор Кръшков

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини