Младата писателка Таня Глухчева представя роман в Перник

Първа за годината литературна премиера ще направи Регионална библиотека „Светослав Минков“ в Перник, съобщиха от институцията.

Тя ще се състои на 13 януари, а датата съвпада със заглавието на произведението, което ще бъде представено пред четящата аудитория от миньорския град - „Да пътуваш в петък 13“. Това е първият роман на младата писателка Таня Глухчева, излязъл от печат през 2020 г. През миналата година авторката издаде и втората си книга - „Професора“, определяна от специалистите като „нещо различно“ в съвременната българска литература.

Таня Глухчева е родена на 29 март 1986 г. в гр. София. На пет години заминава със семейството си за Канада. В България работи 11 години като учителка по испански и английски език, а в момента е журналистка.

Романът „Да пътуваш в петък 13“ започва като пътепис, преминава в латиносериал и завършва почти като психотрилър. В сюжета му присъстват едно дългоочаквано пътуване до Южна Америка, среща с екзотичната, привличаща, но понякога и малко плашеща култура на Бразилия, Аржентина, Чили. Читателят става свидетел на различни нрави и обичаи, като влиза в допир с изпълнената с премеждия съдба на едно латиноамериканско семейство.

Пернишката библиотека кани всички почитатели на литературата на среща с писателката в Малкия салон на Двореца на културата на 13 януари от 17:30 ч. Водещ на събитието ще бъде поетесата Росица Ангелова.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини