Българската прокуратура ще продължава да защитава гражданите на страната и да осигурява тяхната сигурност, каза в Перник главният прокурор

Българската прокуратура ще продължава да защитава гражданите на страната и да осигурява тяхната сигурност, каза в Перник главният прокурор Иван Гешев.  

Той коментира пред журналисти и ситуацията с растящата престъпност и зачестилите случаи на агресия в последните месеци в страната.

Главният прокурор заяви, че българската прокуратура от две години говори за проблемите с престъпността и прави необходимото за противодействието на негативните тенденции.

Решението, по думите му, се корени в по-доброто взаимодействие между институциите в страната. Според него съзнателната война срещу съдебната власт и части от нея в последните години, както и опитите за различни законодателни експерименти, са довели до съсипването на Специализираната прокуратура и на ефективната борба с корупцията и организирана престъпност.

Главният прокурор каза, че вижда завръщане на престъпността в размерите ѝ от 90-те години и определи като срамно убиването и гаврата с възрастни хора в домовете им.

Гешев подчерта, че работата на българските правоохранителни органи е да работят в интерес на гражданите, а прокуратурата е останала сред малкото стабилни институции в държавата.

Главният прокурор допълни още, че в последно време се наблюдава прогрес в общите действия на МВР и прокуратурата.

В рамките на посещението си в Перник главният прокурор се срещна с ученици от Гимназията с преподаване на чужди езици „Симеон Радев“.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини