Родопският драматичен театър гостува в Перник със спектакъл по сценарий на ирландски автор

Спектакълът "Бившата мис на малкия град" ще бъде представена в Перник от Родопския драматичен театър "Николай Хайтов" - Смолян. Това съобщиха от Драматичен театър "Боян Дановски" в миньорския град. Ролите са поверени на актьорите Емилия Ованесян, Божана Мановска, Мариан Бозуков и Васил Читанов.

"Бившата мис на малкия град" е първата пиеса на ирландския автор Мартин Макдона, която го превръща в световна сензация и за която получава множество награди и номинации. Текстът на български език е дело на Мариана Мелнишка – преводач с огромен опит, чието име стои зад преводите на култови заглавия като "Портокал с часовников механизъм", "Какво видя кучето и други истории" и три от седемте фентъзи романа от поредицата "Хари Потър".

Къде е границата между реалността и илюзията? Дали е истина, че единственият сигурен път за бягство от себе си е дълбоко в самия себе си? Къде свършва болката от съществуването, за да започне екстазът на делюзията? Възможно ли е въобще да бъде отрязана пъпната връв между човека пред огледалото и образа му в него? Има ли огледало изобщо или то също е сладка измама, която само приспива ужаса от уединение с противоположното, което ни изяжда и докарва до лудост?

"Бившата мис на малкия град" е спектакъл търсене, неистово преследване на отговорите на всички тези въпроси, зададени от гласовете на неспокойството и страха. Късче интензивен живот, чиято експлозивна сила и екстремна сетивност са сякаш есенцията на времето, в което сме орисани да съществуваме. Предизвикателство, изпит, на който да подложим сетивата си и способността си за съчувственост, която ни е толкова нужна в съвременния ад на оцеляване и бягство от болката.

Режисьор на постановката е Стайко Мурджев. Сценографията и хореографията са е дело на Петя Караджова и Мариана Йотова.

Представлението ще бъде представено на пернишка сцена на 25 януари от 19:00 ч. в театрален салон "Георги Русев".

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини