Изложба на рисунки върху непотребна хартия се открива утре в Перник

Изложба на рисунки, направени върху непотребна хартия, ще бъде открита утре в художествена галерия „Кракра“ в Перник, съобщиха от културната институция. Творбите са на художничката Боряна Накова - Боко, експозицията е озаглавена „Папка в куфарче“. Ще бъдат показани 27 рисунки с акрил, предимно колажи на абстрактна тематика. Произведенията са създадени през последните две години.

Вълнува ме да работя върху стари материали - например използвана принтерна хартия, или захвърлена бележка от куриерска фирма, дори на тетрадките на сина ми, сподели за БТА Боко. Тя грундирала непотребната хартия и работила върху нея с боя, пастели, моливи и др. Творбите си събирала в куфари, гардероби и сега решила да сподели експериментите си. Част от картините са били показани миналия месец в галерия „Лампион“ в столицата в съвместна изложба с Деница Михайлова.

Боряна Накова - Боко е родена през 1982 г. Завършила е несъществуващото вече Средно художествено училище в радомирското село Дрен с профил рисуване, живопис и текстил. Живее в Перник. През последните години се занимава с изработката на текстилни картини от остатъци от платове, текстилни пана и инсталации, като използва техника за зашиване на картините с шевна машина. В тази изложба обаче текстилът няма да присъства.

Картини на Боко се намират в частни колекции в България, Германия и Англия. Художничката има самостоятелни изложби в София, Дупница и Перник, също и много участия в общи, национални и международни изложби.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини