Кметът на Община Перник Станислав Владимиров и екипът му се срещнаха с посланика на Япония Н. Пр. г-н Хироши Нарахира

Изображение 1 от 2

    Кметът на Община Перник Станислав Владимиров и екипът му се срещнаха с посланика на Япония Н. Пр. г-н Хироши Нарахира и първия секретар по икономическите въпроси в посолството Кей Такеда . В хода на срещата бяха обсъдени въпросите за икономиката, туризма и инфраструктурата в Перник и региона. Кметът Владимиров предложи създаването на общи проекти с посолството като бяха очертани и темите, в които да се задълбочи двустранното сътрудничество – съвместни културни прояви и задълбочаване на икономическите връзки.
    Посланикът подчерта силните дипломатически връзки между България и Япония и сподели, че много от японците са запознати с българските традиции, включително и Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва“. Кметът и посланикът коментираха още, че местните власти са изключително важни за просперитета на държавата, тъй като те реализират политики за подобряване качеството на живот на гражданите.
    След срещата посланикът посети Подземния минен музей, сградата на Минната дирекция и Двореца на културата и сподели, че те могат да бъдат терен за много съвместни културни прояви.

     

    Източник: Perunik.COM

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини