Природо-математическата гимназия в Перник отбелязва своя вековен юбилей с редица инициативи към възпитаниците си

Природо-математическата гимназия (ПМГ) „Христо Смирненски“ в Перник обяви конкурс за есе на тема: „Да бъде ден!", съобщиха от учебното заведение. Инициативата е във връзка със 100-годишния юбилей на гимназията, който предстои да бъде отбелязан с тържествен концерт на 24 февруари в Двореца на културата.

В конкурса могат да участват ученици от 8. до 12. клас. Текстове си те ще могат да предават на своите преподаватели по български език и литература до 7 март. След етапа на оценяване най-добрите разработки ще получат материални награди.

Друга инициатива, в която възпитаниците на ПМГ „Христо Смирненски“ също имат възможността да участват, е конкурс за превод на творба на Христо Смирненски от български на английски и немски език. Проявата ще се проведе на 8 февруари и ще бъде с продължителност два учебни часа. Явилите се ученици ще имат право да използват хартиени речници, с които да улеснят работата си. Най-добрите преводи ще получат индивидуални награди.

Във връзка с вековния си юбилей от ПМГ са подготвили редица прояви, с които ще ознаменуват празника. В програмата са предвидени турнири по тенис на маса и волейбол, отборно математическо състезание, флашмоб, изложби, екологични кампании и др.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини