Обществено обсъждане на изготвения проект на Плана за интегрирано развитие на Община Перник провеждат утре

Обществено обсъждане за представяне на разработения проект на План за интегрирано развитие на Община Перник (ПИРО) е насрочено за утре. То ще се състои от 10:00 ч. в зала „Панорама“, съобщават от пресцентъра на общинската администрация.

Това е финален етап от процеса по разработване и съгласуване на ПИРО за периода до 2027 г. Стратегическият документ определя средносрочните цели и приоритети за устойчиво развитие на Община Перник за настоящия програмен период. Той обвързва предимствата и потенциала за развитие на местно ниво с ясно дефинирана визия, цели и приоритети, обединени от стремежа към по-висок жизнен стандарт на хората в общината и устойчиво развитие на територията.

В общественото обсъждане могат да участват всички заинтересовани страни и жителите на общината, в т.ч. органи и организации, икономически и социални партньори, физически лица и представители на юридически лица, имащи отношение към развитието на общината.

Проектът на ПИРО е публично достъпен и публикуван на сайта на администрацията.  

През миналата година Община Перник проведе три анкетни проучвания относно нагласите, очакванията и намеренията на перничани за цялостното развитие на територията ѝ. Получените резултати бяха използвани при подготовката на ПИРО за периода до 2027 г.  

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини