Шест бързи производства са започнати през почивните дни от служители на ОДМВР – Перник

Шест бързи производства са започнати през почивните дни от служители на ОДМВР – Перник.
Радомирец е управлявал лек автомобил след употреба на алкохол. На 10 февруари на ул. „Р. Даскалов“ в гр. Радомир бил проверен лек автомобил „Пежо“ с водач 43-годишен местен жител. Тестът му за алкохол се оказал положителен – 1, 44 промила в издишания въздух. Мъжът дал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.

Отново на 10 февруари, в земенското с. Габров дол бил проверен лек автомобил „Фиат“ с водач 67-годишен от селото. Органите на реда установили, че автомобилът не е регистриран по надлежния  ред в Р. България. Мъжът е задържан за до 24 ч. с полицейска заповед.

15-годишен столичанин, седнал зад волана на лек автомобил се опитал да осуети полицейска проверка. На 10 февруари, в радомирското с. Горда Диканя служители от полицията направили опит да спрат лек автомобил „Рено“. Шофьорът не се подчинил и продължил пътя си. След кратко преследване бил спрян и установено, че зад волана е 15-годишен тийнейджърът от столицата. Уведомени са родителите му и работата продължава.

Жител на радомирското с. Кондофрей е задържан за управление на автомобил след употреба на алкохол. Проверката е извършена на 12 февруари през нощта в селото. Полицейски автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Мазда“, управляван от 44-годишен местен жител. Алкохолната му проба с дрегер показала 1, 74 промила в издишания въздух. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ и му е наложена полицейска мярка за срок до 24 ч.

Перничанин е задържан за шофиране на автомобил след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 12 февруари, в пернишкото с. Кралев дол. Служители на Второ РУ спрели лек автомобил „Фолксваген поло“ с водач  35-годишен перничанин. Тестът му за наркотични вещества реагирал положително на канабис и амфетамин. Дал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.

Двама перничани са задържани в момент на кражба. Вчера, служители от Второ РУ при обход на района забелязали двама мъже, режещи метални тръби в сградата на бившия „Дом на металурга“. Белезниците щракнали около ръцете на 31 и 25-годишни перничани. Двамата използвали технически средства за осъществяване на незаконната дейност. Задържани са за до 24 ч.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини