Информационна кампания по повод 14 февруари провеждат РЗИ и БМЧК в Перник

Информационна кампания под мотото „Equalize (Изравнете)", се провежда в Перник. Инициативата е по повод деня на влюбените - 14 февруари, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ).  

Проявата, част от втория етап на Националната АнтиСПИН кампания, цели насочване на вниманието на младите хора и подрастващите към проблема със заболяването Синдром на придобитата имунна недостатъчност (СПИН) и други сексуално предавани инфекции. Събитието се фокусира и към повишаване отговорността на подрастващите към индивидуалното и обществено здраве и безопасните сексуални контакти.

По време на кампанията, която се провежда в рамките на тази седмица от месец февруари, РЗИ - Перник, заедно с доброволци от местната структура на Български младежки червен кръст (БМЧК), ще осъществи няколко инициативи. Планирани образователни лекции и срещи с млади хора и ученици от региона, раздаване на рекламни материали. Ще бъде разпространена информация и за услугата за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ и СПИН.

Дейности ще се проведат в четири пернишки училища, допълниха от БМЧК.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини