Младежките организации от Перник отбелязват Деня на розовата фланелка и ненасилието в училище с поредица от събития

От днес до 2 март на територията на област Перник ще бъде отбелязана кампания по повод Деня на розовата фланелка, съобщиха от фондация „П.У.Л.С.".

Инициативата, с фокус върху превенцията на училищния и онлайн тормоз, се провежда под мотото: „Нека се бием само със снежни топки“. В нея ще се включат доброволци от младежки клуб „Да бъдем приятели“ към фондация „П.У.Л.С.“, както и активни млади хора от Международния младежки център – Перник, Български младежки червен кръст и скаутски клуб „Кракра Пернишки“ - част от Организацията на българските скаути.

Денят на розовата фланелка обединява усилията на младежките организации в посока повишаване на информираността и чувствителността на младите хора по темите за тормоза в училище и в киберпространството. Чрез кампанията младото поколение ще бъде включено и в разговори за видовете насилие в училище, начините на предотвратяването му и търсене на възможности за помощ и подкрепа.

Организаторите на кампанията планират поредица от онлайн и офлайн събития и инициативи, насочени към младежи, в чиято основа ще стои приложението на специфично разработена за целта игра „Училищни войни“. Нейният замисъл е отново по интерактивен начин да се насочи вниманието към темите за насилието в училище и неговото елиминиране.

Кампанията, посветена на Деня на розовата фланелка, цели да напомни, че тормозът в училище съществува, а децата, младите хора, учителите, родителите и цялото гражданско общество могат да му се противопоставят, за да има приятелска и добра училищна среда.

Кампанията е част от годишния план за младежта на Община Перник за тази година.  

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини