Конкурс за интересна история от Радомирския край организира местна неправителствена организация

Конкурс „От уста на уста“ събира интересни местни истории от община Радомир, съобщиха организаторите на проявата от фондация „Солидарност в действие“.

Младежката организация със седалище в радомирското село Друган търси легенди и предания, съхраняващи духа и бита на Радомирския край, както и текстове за местни забележителности, хора и животни, събития, митологични същества, традиции и обичаи, магии, чудеса и др.

Конкурсът „От уста на уста“ е без възрастови ограничения. Авторите могат да се явят индивидуално и в екип. От фондация „Солидарност в действие“ приветстват съвместното включване на двойки или групи от млади и възрастни хора.  

За участие в проявата е необходимо попълването на онлайн формуляр, съдържащ историята на автора в обем до три печатни страници. Всеки автор може да участва и с до три творби. Създателите на всички истории ще получат дигитални грамоти, а най-добрите текстове ще получат и парични награди. Срокът за участие в надпреварата е 15 март.

Избрани истории от конкурса ще бъдат професионално илюстрирани и събрани в сборник, който предстои да се издаде и разпространи безплатно през тази година. Участниците с публикувани разкази в изданието ще получат копие от него и ще бъдат упоменати като съавтори.  

Победителите в конкурса ще бъдат обявени до 10 април във фейсбук страницата на фондация „Солидарност в действие“ и по електронната поща.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини