Двама перничани, участвали като доброволци в спасителната операция в Турция, ще бъдат наградени на следващата сесия на Общинския съвет

Общинският съвет (ОбС) в Перник реши да награди с почетна значка двама служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) в Перник. Това са Радослав Василев - водач на специализиран автомобил, и старши пожарникар Мартин Никифоров. Двамата участваха като доброволци в екипите, изпратени от България за провеждане на спасителна операция на територията на Република Турция след опустошителните земетресения и последвалите вторични трусове на 6 февруари.

Председателят на ОбС в миньорския град Денислав Захариев, който е главен вносител на докладната записка за удостояването на двамата служители на РДПБЗН с почетния символ, коментира, че тя е подкрепена от съветници от всички политически групи. Той заяви, че Василев и Никифоров са родом от Перник. Заедно с тях в спасителната акция в южната ни съседка е участвал и трети огнеборец - Борислав Борисов, от пожарната служба в Брезник, който обаче не е жител на община Перник.

Вярвам, че той също ще получи признание в своята община за себеотрицанието си и за това, че е представил България в тази трагедия по този правилен начин, допълни Захариев.

Церемонията по награждаването на пернишките огнеборци ще се състои на следващата сесия на ОбС, когато ще присъства и директорът на РДПБЗН комисар Борис Борисов.

Последният носител на почетната значка на община Перник е покойният футболист на „Миньор“ Георги Йорданов - Ярето.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини