Ученически шахматен турнир организират в Радомир

Традиционен турнир по шахмат ще се състои в Радомир на 7 април, съобщи за БТА Тони Кирилов - директор на Центъра за подкрепа за личностно развитие - Обединен детски комплекс (ЦПЛР - ОДК).

Състезанието се организира съвместно с Младежкия културно-информационен център „Европа“, Общинския исторически музей и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Шахматният турнир е предназначен за възпитаници на радомирски училища от първи до дванайсети клас. Новото в регламента му тази година е, че децата и младежите няма да бъдат разделени в отделни възрастови групи. Идеята е едни срещу други да се изправят играчи от различни класове, коментира Кирилов. Наградите за победителите в състезанието отново ще бъдат осигурени от община Радомир.
Желаещите да участват в надпреварата трябва да се запишат до 5 април на място в ЦПЛР - ОДК или на имейл: cplrodkradomir@abv.bg.

В навечерието на Великден от институцията планират да осъществят и други инициативи. На 31 март предстои общинският конкурс „Пролетно пробуждане“, който за втора година ще даде възможност за изява на талантливи ученици с афинитет към изкуството, науката и спорта.
В процес на подготовка е и традиционното великденско състезание за най-здраво яйце за деца до 12-годишна възраст. И тази година победителят с яйцето „бияч“ в него ще получи велосипед като награда.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини