Дни преди Великден бе проверена противопожарната готовност на част от църковните обекти в Пернишко

Служители на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) в Перник са проверили пожарната обезопасеност на 25 църкви, манастири и параклиси в региона за Великден. Това съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР в Перник.

Целта е да се избегнат излишни рискове при очакваното струпване на хора по време на празничните богослужения. Огнеборците са следили за изправността на електроинсталациите, наличието на противопожарна техника, евакуационните изходи и обезопасеността на местата за палене на свещи. Указания за недопускането на запалвания са получили и църковните служители към съответните обекти.

При извършените проверки няма констатирани нарушения. Само в един от манастирите комплекси е връчено писмено разпореждане за извършване на техническо обслужване на наличните пожарогасители.

Храмове във всички общини на територията на област Перник са в очакване да посрещнат миряните в нощта на Възкресение.

Във връзка с великденските празници, миналата година в Пернишко бяха проверени 33 църкви и шест места за настаняване. Огледите тогава не констатираха нарушения по спазване правилата и нормите на пожарна безопасност.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини