Създадоха национален съюз на бившите полицаи днес в Хасково

Учредителното събрание. На катедрата е Динчо Иванов

Национален съюз на бившите служители от системата на МВР бе създаден днес в Хасково. Учредителното събрание се проведе в НТС. Присъстваха бивши полицаи от цялата страна. За почетен учредител бе обявен доайенът сред ексченгетата – дългогодишният началник на някогашното окръжно управление на МВР в Хасково ген. Владимир Янев. За събранието пристигна и бившият шеф на пожарната Кирил Войнов. Сред учредителите бе и настоящият заместник кмет на община Хасково Кирил Керанов, който е бил заместник шеф на окръжната следствена служба. В залата бе и действащият началник на РПУ Хасково главен инспектор Николай Бакърджиев, но само като гост.

За учредяването на съюза бе поканен и министърът на МВР Цветан Цветанов, но той не пристигна. Поради заетост отсъстваше и директорът на ОДП Хасково Петьо Петров, който също бе след поканените.

Направи впечатление отсъствието на бившия шеф на хасковската дирекция на МВР и настоящ депутат от ГЕРБ Иван Петров, но организаторите заявиха, че не са го канили лично.

Основната цел на националния съюз, който е подобен на съюза на запасните офицери от армията, е да подпомага МВР в цялостната му дейност, по всички направления, каза председателят на инициативния комитет за учредяването о. р. полк. Динчо Иванов – бивш началник щаб на Националната полиция.

Друга цел на съюза е да подпомогне социалната адапатация на колегите си при напускането на системата на министерството.

За председател на новоучредения съюз бе избран полковникът от резерва Христо Величков, бивш криминалист от София. В Управителния съвет влязоха 15 души.  

Тодор Кръшков

За доайен сред учредителите бе обявен ген. Владимир Янев - на първия ред с бастуна
Христо Величков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини