Украйна постигна първи успехи в контраофанзивата, Русия взриви втори язовир

Украйна съобщи за първи успехи в контраофанзивата си срещу руските сили. Според информацията, освободени са няколко населени места в югоизточната част на страната. Съобщава се за втори язовир, взривен от руската армия, в опит да спре контранастъплението

Украйна продължава своята контраатака и съобщава за освободени 4 села в югоизточната част на страната. Водят се ожесточени боеве в 25 селища в Донецка област.

Кадри в социалните мрежи показаха войници, които развяват украинското знаме в освободените села.

Украйна твърди, че Русия е взривила друг язовир в района на Запорожие. Москва отново отрича.

"Има наводнения на двата бряга на река Мокри Яли. Русия умишлено взривява язовири в региона, за да спре настъплението на Украйна към окупираните райони", каза говорителят на украинската армия Валерий Шершен.

Река Мокри Яли минава и през село Благодатное, освобождаването на което украинските военни обявиха на 11 юни.

Говорител на отбранителните сили на Таврийското направление каза, че руските войски чакат пробива на въоръжените сили на Украйна и взривяват хидротехнически съоръжения, за да забавят украинското настъпление.

"Първо нашествениците взривиха водохранилището Карловское, след това Каховската водноелектрическа централа, след това взривиха други хидротехнически съоръжения в окупираната част на Запорожка област ... Те прибягнаха до тази тактика, когато отново взривиха хидротехническата конструкция на рекаМокри Яли. Но това не се отразява на напредъка на отбранителните сили“, каза Шершен.

Източник: bgOnAir

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини