Временно организация на движението се налага по маршрута на една от градските автобусни линии в Перник заради дейностите по водния цикъл

Временно организация на движението се налага по маршрута на една от градските автобусни линии в Перник, съобщиха от общината. Промяната е във връзка със започналите преди няколко дни дейности по водния цикъл в града.

От днес до края на месеца или до приключване на строително-ремонтните дейности, свързани с полагането на нова канализация, се затваря за движение участък от една от основните пътни артерии в града - улица „Рашо Димитров“. Ще се работи в отсечката от улица „Новгород“ до улица „Карл Маркс“.

Заради затварянето автобус №16 ще се движи по временен маршрут: улица „Рашо Димитров“ - улица „Ставропол“ - кръгово кръстовище на старата баня, улица „Юрий Гагарин“ - кръгово кръстовище на улица „Бучински път“ до последната си спирка и обратно.  

Началото на проекта за изграждане на водния цикъл в Перник бе дадено с церемония по първа копка в края на миналия месец. През лятото на миналата година дейностите започнаха първо в съседната община Радомир. Проектът за водния цикъл в Перник се осъществява с финансова подкрепа на Оперативна програма „Околна среда“ 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие. Стойността на проекта е над 100 млн. лева.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини