Трета самостоятелна изложба представя днес в Перник младата художничка Кристияна Стойнева

Изложба живопис „Цветовете на лятото“ ще представи днес в Перник младата художничка Кристияна Стойнева. Това съобщи самата тя за БТА.

Експозицията съдържа 25 картини и е подредена в галерия „Кракра“. Някои от платната са нови, а други са създадени в предходните две години.

Авторката споделя, че лятото е сезонът, който я вдъхновява да твори. В картините си тя експериментира с различни техники - акрил, акварел, графики. Творбите ѝ са подчинени на светлите, топлите и ярките нюанси.

Кристияна Стойнева е родена през 1990 г. в Перник. Завършила е „Връзки с обществеността“ във Факултета по журналистика и масови комуникации към Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и „Маркетинг“ със специализация „Рекламен мениждмънт“ в Университета за национално и световно стопанство. Работи като маркетинг специалист в един от големите винопроизводители в България.

„Цветовете на лятото“ е нейната трета самостоятелна изложба. Плановете на младата художничка са експозицията да бъде представена и в столицата през следващата година.

Представянето на изложбата в Перник ще продължи до 3 август.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини