Малчуганите от ДГ “Слънце” се радват на обновен двор

    Днес кметът на община Димитровград Иво Димов откри реновираното дворно пространство на детска градина "Слънце". С благодарност към Иво Димов и екипа, работил по реализацията на дейностите, се обърна директорът на детското заведение Веска Гочева, която сподели, че резултатът е впечатляващ и това радва както децата, така и техните възпитатели и родителите.

    "Една община отговаря за много и различни дейности, но това, което ми доставя най-голямо удоволствие в работата и го правя с огромно желание, е когато създаваме условия децата да се чувстват добре и щастливи, а родителите да са спокойни. Сигурен съм, че в тази среда педагозите в детската градина ще са още по-мотивирани и удволетворени, защото безопасната и осмислена игра на децата, създава и по-високи резултати във възпитанието им.", каза Иво Димов при откриването.

    От следващата седмица предстои и реновиране на останалата част от двора на детската градина, като за целта са осигурени 60 000лв. собствени общински средства, посочи Иво Димов. С интересна и забавна празнична програма децата от детското заведение поздравиха кмета и присъстващите на събитието родители.

    В благоустроената зона за игра на децата на една от най-големите детски градини в община Димитровград бяха извършени ремонтни дейности на съществуващата настилка, озеленяване и обновяване на детските съоръжения. Стойността на инвестицията е за близо 100 000лв. за направата на модерно и удобно за децата дворно пространство, което се финансира по проект. В двора са изградени две комплексни детски съоръжения, катерушка и пързалка, нови пясъчници, удъропоглъщаща настилка, слънцезащитни чадъри над пясъчниците, масички за игра с пясък, къщичка, автомобил, люлка, нови пейки. Обновено е осветлението в целия двор, напълно е озеленено пространството и са сложени нови  тротоарни плочки, които оформят красиви алеи. Сменени са плочките около цялата детска градина. Подхода към хранителния блок на детската кухня е направен със шлайфбетон. 

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини