Въвеждат забрани заради екстремен риск от пожари в Хасковско

Забрани се въвеждат във връзка с прогнозата за екстремален риск от пожари на 26 и 27 юли в Хасковска област, съобщиха от противопожарната служба.

Кметовете на общини и населени места трябва да предприемат действия за предупреждение на земеделските стопани, работници, пастири, пчелари, посетителите и работещите в горските територии и в съседство с тях, пътуващите по републикански и общински пътища, но и железопътните мрежи.

Въвеждат се ограничителни мерки.

При засилено внимание или по възможност да не се извършват дейностите за почистване на пасища, ливади, горски територии, дворове в населените места. Да не се изхвърлят незагасени цигари и други лесно запалими изделия. Да не се приготвя зимнина с използването на открит огън. При извършване на каквито и да е дейности на открито да се вземат максимални мерки за недопускане на запалвания и да се създадат възможности за погасяване на възникнали такива на място.

При възникване на пожар и неспазване на горните препоръки, незабавно да се уведомят компетентните органи на тел. 112 и при възможност да се окаже съдействие за ликвидиране на запалването. Общините да имат готовност да оказват съдействие при възникването на големи пожари.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини