Полицейска хроника: Чепеларски хулиган отнесе 200 лева глоба за псувни, задържаха двама с наркотици

Със свое решение РС – Чепеларе наложи глоба на 46-годишен мъж от с. Хвойна за извършена хулиганска проява. На 08.07.2023г. в центъра на с. Хвойна 46-годишният мъж извършил проява на дребно хулиганство по смисъла на чл.1, ал. 3 от УБДХ като пред магазин за домашни потреби многократно отправял ругатни и псувни към двама свои съселяни. За нарушението съдът наложи на нарушителя наказание „глоба“ в размер на 200лв.

На 24.07.2023г. около 13.50 часа на път II-86 /Пловдив-Смолян-границата с Р. Гърция/ в района на с. Лилеково е възникнало ПТП между влекач с полуремарке управляван от 49-годишен смолянчанин и товарен автомобил "Фолксваген Транспортер", управляван от 48-годишен смолянчанин. При произшествието двамата водачи са получили леки наранявания и след извършени медицински прегледи в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД гр. Смолян са освободени за домашно лечение. В следствие на настъпилото ПТП са причинени значителни имуществени вреди и повреди на превозните средства. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ - Чепеларе. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. Причините за инцидента са в процес на изясняване. Работата по случая продължава.

На 24.07.2023 г. в РУ-Девин е образувано бързо производство срещу 42-годишен мъж от гр. Девин, за това, че при извършена полицейска проверка в джоба на панталона му е намерена и иззета пластмасова кутия, съдържаща бяло кристалообразно вещество с бруто тегло 9.93 гр., което при тестване с полеви наркотест реагира на екстази. Веществото е иззето, а 42-годишнят мъж е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

На 24.07.2023 г. в РУ-Девин е започнато бързо производство срещу 40-годишен мъж от гр. Своге за притежаване на високорискови наркотични вещества. При извършена полицейска проверка в обитавана от него стая в частен дом в гр. Девин, е намерена и иззета суха растителна целена маса с бруто тегло 4,01гр., която при направения полеви тест реагира на канабис. Веществото е иззето, а 40-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини