Община Перник търси изпълнител за изготвянето на инвестиционен проект за цялостна реконструкция на основна пътна артерия в квартал „Изток“

Община Перник търси изпълнител за изготвянето на инвестиционен проект за цялостна реконструкция на една от основните пътни артерии в квартал „Изток“. Това става видно от обявена и публикувана обществена поръчка, чийто възложител е общинската администрация.

По проекта е заложен ремонт на улица „Рашо Димитров“ и участък от улица „Бучински път“.

В техническата спецификация на обществената поръчка е описано, че улица „Рашо Димитров“ е възлова за живущите в кварталите „Изток“ и „Мошино“. Тя, заедно с улица „Бучински път“, осигурява връзка с четвъртокласния път към София през с. Големо Бучино. В документа е посочено още, че улицата е със стара асфалтобетонова настилка, която е силно компрометирана. Нарушено е и отводняването ѝ, а тротоарите и бордюрите са амортизирани. Цялостното състояние на пътя води до създаване на затруднения, както за живеещите в района, така и за автомобилния трафик.

Паралелно с улица „Рашо Димитров“ предстои да се ремонтира и участъкът, свързващ я с кръговото кръстовище при улиците „Бучински път“ и „Юрий Гагарин“. Общата дължина на участъците е 2,5 км.

Дейностите, които предстоят, включват цялостен ремонти на пътната настилка, тротоарите, уличното осветление, както и осигуряване на надлежно отводняване. Ще бъдат реконструирани части от дъждовната и битовата канализации с дължини, респективно 400 и 170 метра.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини