Живущи в „Чучулигите“ възразяват срещу издигането на 10 - етажна сграда в съседство

Изображение 1 от 2

    Живущи в блокове „Чучулигите“ се събраха днес за да изразят недоволството си относно предстоящ строеж в съседство. Става въпрос за 10-етажна сграда със 160 апартамента, която е предвидено да се издигне в зелената площ пред бл. Чучулига1.

    „Първо няма да има къде да паркираме, няма да има никаква светлина, никакъв въздух. Не ни трябва прекомерно застрояване на града, нямаме нужда от такова, имаме нужда от детски площадки и зеленина“, посочи един от живущите Делчо Николов.

    Във връзка с несъгласието им бе организирана среща с ръководството на общината в лицето на кмета Хасан Азис. На нея обаче дойдоха зам.-кметът Катя Митовска, главният архитект Станислава Тодорова и юрист консултът на общината Свилен Богев. Същите отправиха покана за среща в общината с няколко представители. Хората обаче изразиха недоволство и отказаха срещата.

    Това което стана ясно е, че над 100 души живущи в района са подали възражение относно одобрения ПУП и разрешение за строеж в зелената площ. Същото е подадено до МРРБ, общината, ДНСК и прокуратурата.

    „Няма да се примирим, ще предприемем всички законови мерки за да спрем строежа. Готови сме на протест. Отсъствието на кмета е неуважение към гражданите. Няма да отидем на срещата, няма какво да си кажем на затворени врати“, заяви още Делчо Николов.

    По думите на юристконсулта на общината Свилен Богев всяко строителство се разрешава спрямо разпоредбите на закона.

    „Ние не сме консултанти на гражданите как да си упражняват правата. Ние ви казваме, че проектът е законосъобразен, изпълнени са всички изисквания на закона“

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини