Изложба с творби на покойния художник и архитект Антоний Киров ще бъде представена в Перник

Изложба с творби на покойния художник и архитект Антоний Киров ще бъде представена в Перник.  

Официалното откриване на експозицията ще е на 9 август, съобщиха от галерия „Кракра“. Картините обаче могат да бъдат разгледани още от утре, 4 август, до 4 септември, казват организаторите на арт проявата.

Антоний Киров започва да рисува от много ранна възраст. Бил е част от школата на художника Иван Лазаров в Перник. През този период е вдъхновен и заинтригуван от творчеството на големите майстори на изобразителното изкуство от 19-и и 20-и век, сред които Ван Гог, Василий Кандински, Пикасо и Марк Шагал. През 1975 г. завършва Висшия институт по архитектура и дизайн в София, след което работи като архитект и дизайнер. През цялото време на следването и работата си не спира да рисува.

Киров е роден е на 10 август 1947 г. в Перник. Творецът почина на 13 юни 2022 г. в Ню Йорк. По време на неговата повече от 30-годишна кариера е участвал в много изложби у нас и по света - Австрия, Норвегия, Белгия, Франция, Русия, САЩ. Картини, създадени от него, са притежание на обществени и частни колекции. Характерни за творчеството му са ярките интензивни цветове, динамичните композиции и богатото въображение. Топлите и студените цветове в платната му са умело съчетани в една безкрайна игра на тонове, създаваща ефекта на многопластовото пространство.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини