Предстои публично обсъждане на проекта за бюджет на Община Смолян за 2023 година

Предстои приемането на бюджета на Община Смолян за 2023 г., като разработването и приемането на основния финансов план е част от най-важните решения за развитието на общината. Проектът на бюджет за 2023 г. е публикуван на 12.06.2023г. за обществени консултации на електронната страница на Община Смолян за по-голямо обществено достояние на жителите на Община Смолян.
На основание чл.84, ал.1, ал.6 от Закона за публичните финанси е необходимо и провеждането на публично обсъждане. В тази връзка се предоставя възможност на жителите да получат детайлна информация за разработването на бюджета и да участват в разискванията по конкретните му параметри. "Мнението на всички вас - граждани, общински съветници, кметове на кметства, кметски наместници, ръководители, медии, граждански сдружения, юридически лица, които осъществявате дейност или ползвате услуги на територията на общината, както и вашите въпроси и препоръки са от изключителна важност и се надявам да присъствате", казва кметът Николай Мелемов. Публичното обсъждане на бюджета ще се състои на 11 август от 17.30 часа в зала 247 на общинската администрация.
Мнения, препоръки и становища по темата на обсъждането могат да се изпращат на електронната поща на общината obshtina_smolyan@abv.bg, както и в деловодството на Община Смолян.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини