Първият международен джаз фестивал в Перник ще се проведе на 11 и 12 август

Носители на Грами и най-добрата басистка в света ще свирят на една сцена на първия международен джаз фестивал в Перник на 11 и 12 август на Пернишката крепост.

Заедно със своята съпруга, номинирана за Грами Thana Alexa, на сцената ще се качи и нейният съпруг Антонио Санчес, барабанист, композитор и мултиинструменталист - един от най-влиятелните джаз музиканти на новото хилядолетие и многократен носител на награди "Грами". Той е известен и като дългогодишен сътрудник на Пат Метини, както и като композитор на музиката към спечелилия Оскар филм "Birdman". Вдъхновителят на много млади музиканти по света, носителят на Грами Хуан де Маркос Гонсалес също ще бъде част от съзвездието от музиканти, които ще пристиграт в града ни. Лидерът на кубинската група, аранжор, музикант и актьор е най-известен с работата си с Buena Vista Social Club и Afro Cuban All Stars. Сътрудничеството на Гонсалес с много видни музиканти видимо допринася за популяризирането на кубинската музика по света.
Първият международен джаз фестивал в Перник се организира от Община Перник, съвместно с Фондация „Култура Перник“, НЧ „Нови Хоризонти 2009“ и фондация „NIŠVILLE“.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини