Площадка за съхранение и третиране на неопасни и негодни за употреба батерии планират да изградят в Перник

Инвестиционно предложение за изграждането на площадка за съхранение и третиране на неопасни и негодни за употреба батерии е внесено в Община Перник. То е на фирма „Фикс Трейд“ ЕООД и е публикувано на официалната страница на общинската администрация.

Предвидено е площадката да е с площ от 707 квадратни метра. Тя ще се намира в промишлена сграда на ул. „Юрий Гагарин“ в пернишкия квартал „Изток“. Около 4000 т е прогнозната годишна стойност на отпадъците, които ще се събират и съхраняват на мястото. За целта предстои обособяването на част от хале, оборудвано с контейнери за съхранение.  

Капацитетът на технологичното оборудване за раздробяване и сепариране на неопасните отпадъци ще е 3500 тона годишно. Оборудването ще е съставено от лента за зареждане, шредер, линейно вибро сито, лентен магнитен и гравитационен сепаратор и др.

Производственият процес няма да е обвързан с генериране на производствени отпадъчни води, се казва още в уведомлението.

Инвестиционното предложение подлежи на оценка по ОВОС.  

Както БТА съобщи през май т.г. в Община Перник постъпи инвестиционно предложение за рециклиране на стъклени отпадъци в гр. Батановци. Предвижда се да се преработва до 1 тон суровина на час при работен режим от 2112 часа на година. Преработената крайна суровина ще възлиза на около 20 т годишно.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини