Хероинови мулета се обвиняват взаимно в лъжа пред съда

Прокурорът Георги Гешев в кулоарите на съда с шофьора на БМВ-то Халил

Двамата задържани с 4 килограма хероин на границата – Халил Халилов и Таиб Ейбов, и двамата от Ямбол, бяха оставени с постоянна мярка зад решетките с решение на хасковския съд днес. Пред магистратите те се обвиниха взаимно в лъжа като всеки твърдеше, че другият е пренасял хероина, а той е бил нищо неподозиращ спътник.

Зад волана на БМВ-то, в което бе скрит наркотикът, бил Халил. Спътникът му пресякъл граничния пункт пеша. Обяснил, че митничарите му правят проблеми. Седнал в кафене на Капитан Андреево и два часа и половина чакал Халил до го вземе оттам. Вместо него обаче пристигнали полицаите и го арестували. „Ако знаех, че в колата има наркотик, щял ли да стоя и да чакам два часа“, оправда се пред съда Таиб. Той обвини авера си в лъжа и каза, че шофьорът Халил е мулето, а той бил просто спътник, който не подозира какво е скрито в колата.

„Той лъже! Аз не знаех какво е скрито в колата, той ме е подвел“, оправда се шофьорът на БМВ-то.

Прокурорът Георги Гешев привика Халил в коридора след края на заседанието. Обвинителят бил склонен да вярва повече на него. „Разследването още е в начална фаза, но е възможно Халил да е бил само шофьор и да е бил използван от спътника си“, обясни прокурорът.

Тодор Кръшков

 

 

Таиб Ейбов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини