Заместник-кметът на Хасково Мария Вълчева с призив за политическа коректност към кандидатите за кметския стол

Изображение 1 от 2

     За политическа коректност от страна на кандидатите в кампанията за местни избори призова заместник -кметът на Хасково Мария Вълчева, която в момента изпълнява длъжността кмет.  Тя визира по-конкретно кандидатите, които са в битката за кметското място.

    Въпреки, че отказа да посочи конкретни имена, стана ясно, че поводът за реакцията й са платени политически публикации в медиите, за които тя посочи, че има „откровени лъжи“. Като пример даде информация, в която даден кандидат за кмет посочва, че ще изгради по-добра политика за пенсионерите и подпомагането на клубовете им, тъй като община Хасково не обръщала достатъчно внимание.

    „Подаването на откровени лъжи не води до печеленето на гласове. Това не е почтено, особено, когато става въпрос за визиране на уязвими социални групи и чувствителни теми за обществото, каквато е грижата за възрастните хора.“, коментира Мария Вълчева. Като ресорен заместник-кмет, който отговаря за социалната политика на Община, тя подчерта, че комуникацията с пенсионерските клубове е била през годините добра и местната администрация е поглеждала с грижа към възрастните хора в общината. Вълчева цитира, че между 2019 и 2023 година, сумата в общинския бюджет за подпомагане дейността на пенсионерските клубове е увеличена от 30 хил. на 45 хиляди лева за година.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ал
      Александра
      27 -3
      20:38, 12 окт 2023
      Живеещите в сградите в които се приготвят и продават наркотични вещества няма да подкрепим досега действащите кметове на община Хасково
    • 2
      Си
      Силвия
      24 -4
      21:20, 12 окт 2023
      Какво уважение, какви лъжи вдигни си задника от стола в тая Община и иди виш. Климатик НЯМА Тава тече.Ужас .Помагали на пенсионерите.Как не вие срам.
    • 3
      По
      ***** Насрадинов
      12 -4
      23:37, 12 окт 2023
      Я ще гласувам за Наско Халтурата или Затрий Хасково за да може да ме управлява ДПС.Все пак благодарение на чагъртащата партия в момента дон Пейо управлява а Цар Плъх козирува
    • 4
      Вл
      Владо
      7 0
      08:26, 13 окт 2023
      Каква поезия.Важното е че ще гласваш за ДПС.Там е пълно с поети.
    • 5
      Въ
      въпрос
      21 -7
      08:46, 13 окт 2023
      За каква политическа коректност говориш хубавице? Ако сестра ти не беше пиар на кмета щеше да сънуваш, че си заместник кмет! Вместо да говориш за пенсионерите - кажи ти лично какво се направила за някого, на кого помогна, кого подкрепи, каква инициатива реализира? Много е лесно да се ходи по библиотеки и да се откриват изложби, иди при хората! По тротоарите не може да се върви, разбити, липсват плочки, ама ти откъде ше знаеш и ти и кмета хвърчите на самолети и не стъпвате по земята, тя е за простосмъртните а ти не си такава нали?
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини