Крадена кола и дрога са открити при масираната полицейска акция в Хасковско

    Кола, за която собственикът й е съобщил, че е открадната преди два дни в областния град, е открита при масираната полицейска акция в региона. Изградени са КПП-та за тази цел, не само в градовете, но и по селата.

    Операцията върви от седмица. В обхвата й влизат проверки, освен по линия на изборната търговия, и за наличието на мигранти, конвенционалната престъпност, както и за спазване правилата на движение и срещу пътния травматизъм.

    Днес шефът на областна полиция гл.комисар Чавдар Георгиев даде повече подробности за разкритията при проверките.

    Засега няма данни за екстремистки действия, евентуално свързани с терористичните атаки в Европа и със събитията от Израелско-Палестинската криза. Крадецът на откритата кола-мъж на 55 години е задържан. Кражбата е станала в Хасково, обясни той.

    В хода на операцията във вила край Хасково е открито съоръжение за производство на синтетични наркотици-метаамфетамин. Задържани са производителя-24 -годишен мъж и младеж на 17 години. На мястото са открити и кристали-част от произведената продукция и марихуана.

    За изборни нарушения полицията работи по 19 сигнала, сред тях и такива, които ас получени анонимно. Нито един не е отчетен като действителен, посочи гл.комисар Георгиев. „Всеки сигнал, който съдържа данни за нарушения или престъпления, трябва да бъде проверен. Няма подборност от страна на полицейските екипи", каза шефът на полицията. Той потвърди, че има връчени 17 предупредителни протокола в областта, но не посочи повече конкретика за предупредените хората.

    Полицията участва и в областната комисия за проверка на адресните регистрации в последните месеци. Някои от сигналите съдържат данни за фиктивно направени адресни регистрации или целево за участие на регистрирани в изборите, но от досегашните ни проверки не сме установили действителни случаи, обясни главен комисар Чавдар Георгиев.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Гр
      Гражданин
      19 -1
      14:03, 26 окт 2023
      На снимките, всички граждани с тен, управляващи скутери и мотори са без каски, дори и детето!
    • 2
      Дж
      Джем
      7 0
      06:45, 28 окт 2023
      След палежа на ул. Самуил през 2019г. само арменските фамилии продължават да отдават имуществото си под наем на наркодилъри
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини