Над 100 души проверени при специализираните полицейски акции в региона

 
101 души са проверени при масираната полицейска акция на територията на Хасковска област, свързана с изборни нарушения, конвенционална престъпност и пътния травматизъм. В хода на акцията са инспектирани 60, определени от полицията, като „рискови“ места. 20  са връчените предупредителни протокола.
43 проверки са минали в заведения, заложни къщи, дружества за бързи кредити. При една от тях, екип от  Районното управление на Димитровград, е разкрил в обект в кв.“Изток“ 53-годишна жена, която работи без трудов договор и без фискално устройство за регистриране на продажбите. 
В управлението е бил доведен и шофьор на лек автомобил „Фолксваген“,седнал зад волана след употреба на метаамфетамин, което е потвърдено с техническо средства. Той е отказал кръвна проба.
Още 966 превозни средства са проверени в рамките на акцията. Засечените нарушения на пътя са 11.Съставени са 7 акта, 4 фиша и 9 електронни фиша. Издадени са 3 принудителни административни мерки и са връчени 55 електронни фиша. 
С мярка на задържане до 24 часа в РУ- Харманли е бил водач на „Мерцедес“. Тестът с дрегер показал наличие на 1,71 промила алкохол в издишания въздух.
В управлението в Свиленград и Хасково са установени трима водачи от Любимец, Димитровград и Турция, които са били зад вола на камионите си със служебно прекратени регистрации.
При масираните проверки е открито и  лице, обявено за издирване.
В хасковското управление са задържани 17-годишен хасковлия, в чийто дом на улица „Елица“ е намерена 40 грама марихуана и 23-годишен от чието жилище в жк “Орфей“ е иззета кутия с 15 грама пико. И по двата случая са заведени досъдебни производства.
В резултат на работата при акцията, са образувани  четири досъдебни производства и едно бързо производство.
 
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини