Доган ще пише стратегия за развитието на България

Сн: http://bg.wikipedia.org

Лидерът на ДПС Ахмед Доган опроверга собственото си твърдение, че е време да се оттегли от ръководството на движението, и вчера лично пожела да отговаря за икономическите приоритети и новите технологии, пише "Сега".

Това се разбра след заседание на партийното оперативно бюро и се случва за пръв път от създаването на движението. Към този ресор попада и разработването на нова национална визия за страната.

Ресорът на Доган е част от новата структура на разпределяне на отговорностите в ДПС, която се систематизира в 14 панела. Лично Доган е избрал за себе си панела “Икономически приоритети, инвестиционна политика и нови технологии“, съобщи "Стандарт".

Голяма част от доклада на лидера пред конгреса на движението в края на м.г. бе посветена именно на търсенето на нова визия на страната в условията на членство в ЕС. Тогава той заяви, че стратегическата цел на България е 100 млрд. евро брутен вътрешен продукт и 10 хил. евро средна годишна заплата.

В екипа, оглавен от Доган, влизат още депутатите и членове на ЦОБ Йордан Цонев, Рамадан Аталай и Искра Михайлова. Със законодателната политика ще се занимава Лютви Местан. Юнал Лютфи и Янко Янков поемат външната политика и отбраната, а бюджетът и финансите са поверени на Алиосман Имамов. Христо Бисеров ще отговаря за стратегията за електорално развитие на партията и комуникационната политика.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини