Всеки пети без доктор. Преглед на националния печат

„Стандарт": Пуснаха Хамстера срещу 20 бона

Виден член на Наглите излезе на свобода. Антон Петров-Хамстера бе пуснат вчера от ареста срещу 20 бона гаранция. Той е първият от бандата за отвличания, който засега се измъква от затвора. Решението е на Софийския апелативен съд. То е окончателно и не подлежи на обжалване, обясниха магистратите.
Само 15 минути след края на заседанието дъщерята на Петров внесе парите за гаранцията му. Хамстера беше освободен от ареста на Националното следствие в късния следобед вчера.


„24 Часа": Пуснаха Златко, но арестуваха Ториното

Златомир Иванов-Златко Баретата да се прибере вкъщи. Това реши вчера след 4-часово заседание Софийският градски съд. "Ще коментираме едва когато чуем решението на апелативния съд", лаконичен бе защитникът на Иванов адвокат Димитър Вълчев. Баретата от месеци имал урологични проблеми. Според защитата той се нуждае от спешна операция. На няколко пъти имаше искания да постъпи в болница, но те не бяха удовлетворени. Баретата има обвинения за ръководител на престъпна група за дрога.
Спецполицаи успяха вчера да задържат в Самоков Ивайло Борисов-Ториното, човек от бандата на Баретата, съобщиха от МВР.

„24 Часа": Достоен сириец от Гуантанамо - у нас

България ще приеме най-вероятно затворник от сирийски произход от щатската база Гуантанамо, както и съпругата му, научи "24 часа".
Вчера вътрешният министър Цветан Цветанов заяви след съвместното заседание на вътрешната ивъншната комисия в парламента, че сме се спрели на двама затворници от базата, като от тях ще изберем един.
"Ние сме търсили винаги тези, които са се държали най-достойно там, които изповядват все пак някакви семейни ценности, защото това също е много важно", поясни Цветанов.
Той обясни, че се работи за профил, който да е най-приемлив за България.

„Стандарт": Всеки пети без доктор

Всеки пети нашенец остава без доктор. Близо 1,4 милиона българи не са си внесли осигуровките към 1 януари, отчете НАП. Това означава, че ще трябва да си плащат за всички здравни услуги.
380 000 са последните преброени без осигуровки за 3 г. назад. От приходната агенция обаче обясниха, че тези цифри се променят и едва в началото на февруари ще има точна информация колко точно ще си плащат за лекар. Причината е, че доста българи са започнали да внасят дължимите суми. Само за януари НАП отчете с 18 млн. лв. повече приходи от здравни вноски в сравнение със същия месец на миналата година. Експерти на агенцията припомниха, че докато през 2009 г. възстановяването на здравни права е струвало 174 лв., сега сумата е около 320 лв.

„Дума: ГЕРБ намали родната продукция в медиите

Най-малко 12 на сто от общото годишно програмно време на телевизионните програми трябва да е предназначено за европейски произведения, създадени от независими продуценти. Това решиха депутатите от мнозинството от ГЕРБ и "Атака" и Синята коалиция при гласуването на промените в Закона за радиото и телевизията след драматични спорове "за" и "против" българските телевизионни и радио продукции. От тези проценти се изключат новините и спортните предавания, телевизионните игри, рекламите, телетекстът и телевизионният пазар. Това беше най-спорната част в закона, тъй като в рамките на седмици ГЕРБ промени диаметрално позицията си относно частта на родното производство в електронните медии. Първоначално беше предвидено този процент да е поне 25 на сто.

„Труд": Три земетресения за 45 минути люшнаха България

Три последователни земетресения бяха регистрирани в интервал от 45 минути в различни точки на страната, съобщи „Дарик".
Слаб трус с магнитуд 2,1 по скалата на Рихтер е усетен в 18:44 часа на 14 км северно от Тополовград.
Само две минути по-късно, в 18:47 часа е регистриран трус с магнитуд от 2,2 по Рихтер на 16 км източно от Раднево.

„Новинар": Увеличиха таксите за столичните детски градини

50 процента се вдигат таксите за детски градини в София, решиха столичните общинари. Предвижда се таксата да се увеличи от 40 на 60 лв. за целодневна детска градина, а сумата за седмичните детски ясли и градини става 72 лв. За полудневните групи, за които е осигурено хранене на децата, родителите ще плащат 23 лв. на месец. Ако родителите поемат ангажимент за храната на детето си, таксата пада на 15 лв.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини