Процедурата по избор на председател на ОбС - Смолян се закучи

Веднага след клетвата на общинските съветници и кметовете сесията продължи с избор на председател на Общинския съвет. Председателстващ това първо редовно заседание беше най-възрастният съветник Коста Начев.
От групите в местния парламент постъпиха 3 предложения. От името на ДПС беше предложен д-р Милен Журналов. Димитър Кацаров беше предложението на "Новото време", а от Движение "Нашият град" за председател беше издигната адвокат Елена Даскалова-Радева. 
След 15-минутна почивка за отпечатване на бюлетините Стефан Сабрутев направи процедурно предложение, ако никоя от кандидатурите не събере мнозинство от 15 гласа, да се даде почивка и първите двама да отидат на балотаж. Екатерина Гажева контрира, че не трябва да се измислят нови правилници. Друго процедурно предложение беше, ако няма избран председател да се даде по-голяма почивка за консултации и процедурата да се повтори.
Предедателстващият обяви нова почивка, за да се избистрят процедурните предложения.
Оформиха се три предложения: Първото - ако при първото гласуване никой от кандидатите не събере мнозинство, процедурата се повтаря между първите двама и за избран се счита този, който събере най-много гласове. Екатерина Гаджева отново призова да се спазва правилника и ако няма избран председател, процедурата да се повтори с нови номинации. Третото предложение, дошло от БСП беше за повтаряне на процедурата до три пъти и ако няма избран председател, то изборът да се повтори на следващо заседание на ОбС. Предложението на Сабрутев беше отхвърлено от общинските съветници, а това на Гаджева - прието с 16 гласа "за".
В момента общинските съветници гласуват за председател.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини