Стартира анкетата за „Спортист на годината“ на Oбщина Кърджали за 2023 г

Община Кърджали стартира процедурата за определяне на Спортист на годината 2023 в две категории – мъже и жени, и юноши и девойки.

Общо 14 спортисти са номинирани в надпреварата. Гражданите могат да гласуват чрез електронната страница на община Кърджали. 

Анкетата тече един месец с ограничено право на всеки да гласува само с един глас, каза главният експерт в Община Кърджали Владимир Чолаков.

 В първата категория „мъже и жени“са номинирани петима: европейският шампион по бокс Ергюнал Себахтин; капитанът на представителния мъжки отбор на волейболната „Арда” Янко Ангелов; носителят на първи и втори места на европейски и държавни състезания по канадска борба за хора със сензорни увреждания – Боян Касабов; двойката Георги Пройков – Галин Урумов от Клуб по кану –каяк „Арда” Кърджали и Радостина Лулова от Спортен клуб по силов трибой – абсолютен шампион на България.

В категория „юноши и девойки“ номинираните състезатели са девет, отново носители на различни отличия. Това са Инджиляй Ариф от Спортен клуб по аеробика, капитанът на баскетболния отбор по баскетбол Микаела Узунова от  БК „Орфей”, Десислава Бочукова от СК „”Арда бокс”, Велизара Кърмазиева от отбора по водна топка на СК „Арда”, Гавраил Цепенишев от волейболния отбор на „Арда”, двойката по кану-каяк от клуб „Арда” Метин Ахмед- Джан Адем, двойката Беркай Салиф- Даниел Папазов от клуба по кану-каяк Перперикон, Атанас Иванов от Тенис клуб Орфей и Иван Менделев от Тенис клуб Кърджали.   

Анкета се предоставя за гласуване до 10 декември.

БНР Радио Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини