Мними медици уреждат лечение във ВМА за 50 евро

26-годишна бургазлийка подала вчера във Второ районно управление сигнал за измамници. Тя разказала как предния ден, докато била с приятелка в кафене в к-с «Братя Миладинови», мъж и жена се запознали с нея и се представили за медици от ВМА, временно командировани в Бургаския спешен център.

От дума на дума, момичето се оплакало, че страда от «ревматоиден артрит» и мъжът веднага й предложил срещу 50 евро да я снабди с необходимите за лечение във ВМА документи. След като прегледал изследванията й, непознатият заявил, че диагнозата е сбъркана и според него бургазлийката страда от много по-сериозно заболяване. Скоро след това се разделили с обещанието тя да намери и да им донесе парите.

Момичето обаче се усъмнило с какви хора си е беседвало и се обадило в полицията. По-късно, при предаването на 50 лв. мнимият медик е задържан от криминалисти от Второ Районно управление на МВР-Бургас. Установено е, че той е криминално проявеният А.Н./45г./ от панагюрското с.Баня, а компания му правела Т.О./55г./ от Русе. Двамата са задържани за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини