"Споделена Коледа" в Златоград помага на малкия Кристиян

Изображение 1 от 3

    Тази година нашата инициатива "Споделена Коледа" има своята мисия да помогне на Кристиян от с. Старцево. Това съобщиха от местната управа в Златоград.
    Малкият Криси е на 6 години. През месец май 2022 г. той се сблъсква с една от най-ужасните диагнози – остра лимфобластна Б-клетъчна левкемия (рак на кръвта). Заболяване, което налага агресивно и трудно за понасяне лечение, с много странични ефекти и с неизвестно развитие.
    След всяко изпитание, Криси продължава напред с усмивка и в очакване на нова играчка или забавление. Целия път до тук, той изминава с неговата майка Тони, с прекрасния екип на детска клиника по онкохематология при УМБАЛ "Свети Георги", гр. Пловдив и с всички нас – близки, познати и непознати жители на Община Златоград, съпричастни в борбата му за живот.
    В момента Криси е на лечение, което поддържа болестта в ремисия. Лекарствата, които приема, са осигурени от НЗОК, но необходимите изследвания са свързани с пътувания до гр. Пловдив, с много голям риск от непредвидими резултати и разходи. Криси благодари на всички хора, които го подкрепят! Благодари и на мама Тони, че ще имат още една щастлива и споделена Коледа!
    Събраните средства от инициативата "Споделена Коледа" ще бъдат предоставени на малкия Кристиян за продължаване на неговото лечение. Нашата съпричастност и щедрост ще сътворят коледно чудо за Криси!
    Всеки желаещ да се включи в инициативата "Споделена Коледа", може да го направи на следната банкова сметка: IBAN: BG48IABG74918400867301; BIC: IABGBGSF; код за вид плащане: 445100 – за получени суми, дарения от страната или код за вид плащане: 445200 – за получени суми,  дарения от чужбина; при банка Интернешънъл Асет Банк клон Смолян, офис Златоград, Основание за превод: "Споделена Коледа“.
    Дарение може да се направи и в поставените кутии в търговските обекти по населените места в Община Златоград.
    Можете да дарите играчки, храни и продукти в срок на годност, които се събират в ЦСРИ Златоград и сградите на кметствата.
    А между 19 и 22.12.2023 г., с помощта на ученици и доброволци, ще стигнем и до домовете на наши съграждани, за да им поднесем подарък и да споделим празниците с тях!
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини