Христо Тумбев и приятели събраха над десет тона продукти и над 45 хиляди лева за самотни и уязвими родопчани

Изключително успешна се оказа благотворителната кампания, която стартира младия планински водач Христо Тумбев. Заедно с приятели, колеги и съмишленци те организираха акция за набиране на хранителни продукти и пари, които ще бъдат дарени на самотни, възрастни и уязвими хора из родопските села. До момента са осигурени над десет тона.При старта на акцията Христо обяви, че продуктите ще се купуват основно от родни производители и търговци, като нищо няма да бъде закупено от голяма верига. Начинът за набиране на средства е чрез банково дарение или закупуване на фотоси, отпечатани върху канава отново от млад родопчанин. Днес Христо обяви, че в кампанията под наслов "Богатство" са поръчани и дарени над сто тона хранителни продукти.
Продължаваме с новините относно кампания "Богатство"!
В последните дни с помощта на някои от Родопските общини бяха изготвени списъци с хора в неравностойно положение, които към този момент са около 220, с очакване да надхвърлят 250 души. Хранителните продукти ще бъдат разпределени за хора от Смолян, горното поречие на Арда, общините Рудозем, Мадан, Девин, Доспат, Чепеларе, Кърджали, Велинград и прилежащите им над 40 села!
 
"Знаехме и очаквахме, че сред тях ще има хора в изключително тежко положение, но честно казано при някои от тях реалността надминава очакванията ни", казват организаторите на кампанията. Те отправят апел към дарителите да имат търпение за получаване на поръчаните принтове. По думите им вече е започнало разпращането на първите заявки, но общият им брой е 498, което ще отнеме време за изработката. Поръчките за принтове вече са заключени, но все още се приемат дарения по банковата сметка.
 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини