Ченге пуска милионер от затвора, да го отвлекат Наглите. Преглед на националния печат

"24 часа": Ченге пуска милионер от затвора, да го отвлекат Наглите

Полицаят, който бе арестуван, защото помагал на Наглите, издействал отпуск от затвора на милионера Васил Маникатов, а после казал на похитителите и те го отвлекли. По такава версия работят разследващите, научи "24 часа".

Маникатов е платил около 8 хил. лева на инспектор Йордан Костов, за да му издейства отпуск от облекчения затворнически режим в Казичене. Веднага след като бил пуснат обаче, осъденият за наркотици бе отвлечен, а роднините му платиха над 1 млн. лева откуп.

"Труд": Масларова резнала 11 млн. лв. от социалната баница


"Златният" ремонт на социалния дом в Стара Загора е ощетил държавата с 11 млн. лева. Проверката на разследващите показала, че за довършването на сградата под Аязмото ръководеното от Емилия Масларова социално министерство е отпуснало 18,8 млн. лв., но от тях действително извършените строително-монтажни дейности са за 7,8 млн. лева. Останалата сума била присвоена чрез фалшиви протоколи за ремонт, категорични са магистратите.

В началото на разследването от Върховната касационна прокуратура оповестиха, че въпросният ремонт е ужилил бюджета с 9 806 601 лева. Ревизори установили, че за довършването на сградата в Стара Загора са похарчени по 2473 лв. на кв. м.

"Новинар": Спецекипи дебнат за лениви чиновници

Специални екипи ще следят как работят служителите от държавната администрация. Това заяви в парламента премиерът Бойко Борисов в отговор на депутатско питане за функционирането на администрацията. Екипите ще трябва да предложат преструктуриране на част от звената, които не се справят добре с дейностите си. По думите на Борисов новият кабинет „заварил администрация в пълно бездействие". Тя е била оставена да не извършва своите функции нормално и така са натрупани редица проблеми, обясни той. Близо 63 000 служители са работели в администрацията при идването на ГЕРБ на власт. За шест месеца щатът им бил намален с 11,3 на сто.

"Стандарт": Гръцката блокада срина износа ни с 40%

В неделя ще стане ясно какво ще се случи, дано гръцката блокадата падне, както ми обеща господин Папандреу. С него държим постоянно връзка. Това обяви премиерът Бойко Борисов вчера. По думите му Гърция няма средства, за да изпълни исканията на фермерите. Борисов уточни, че ЕК подкрепя страната ни в искането за компенсации, които до този момент възлизат на 500 хил. евро на ден за бизнеса и 2-5 млн. евро за търговските дружества. "Готови сме, когато фирмите са направили отчетите си, да се обърнем и към съда в Люксембург", допълни Борисов.
България вчера е изпратила в Европейската комисия документ, в който отчита понесените загуби от гръцките блокади. В документа се отчита, че около 40% от стоковата листа на обичайния за сезона български износ за Гърция е засегнат от блокадата, каза за "Стандарт" зам.външният министър Марин Райков.

 "Труд": Скандалът между Сидеров и екипажа - заради чаша вода

Разговорът на висок тон между лидера на "Атака" Волен Сидеров и екипажа на "Луфтханза" станал заради... чаша вода. Това става ясно от разказа пред "Труд" на близки на националиста. Те категорично отричат твърденията от немска страна, че Сидеров е бил във видимо нетрезво състояние и че е хвърлял храна по пода.

Шефът на "Атака" заминал за Франкфурт на лечение, разказаха от близкото му обкръжение. Бил на антибиотици. Почти през целия полет гледал филм. Поискал вода от стюардеса на видима възраст около петдесетте. Тя обаче не му донесла. След известно време Сидеров повторил молбата си - трябвало да си изпие антибиотика. Стюардесата обаче отново не му донесла вода. След като и след третата си молба не получил желаната течност, Сидеров станал да си налее сам от бордовата кухня. Стюардесата му направила забележка, че трябва да се закопчее с колана. "Сядайте", казала му тя. "Ние, като сме втора класа, не сме втора категория хора", отговорил вече нервираният Сидеров. От екипажа се ядосали. И започнал разговор на висок тон.

"Сега": Германия търси начин да съди Волен Сидеров

Целият екипаж на "Луфтханза" е подал жалба срещу депутата от "Атака" Волен Сидеров за инцидента в сряда, съобщиха вчера от пресцентъра на полицията във Франкфурт. Във видимо нетрезво състояние Сидеров е хвърлял храна по пода и е обиждал екипажа, сочи разследването в Берлин.

"В момента се води следствие и се изяснява какъв имунитет дава дипломатическият паспорт на Сидеров - пълен или ограничен", обясни Юрген Линкер, шеф на пресцентъра. След като бъде обработена цялата информация, тя ще бъде внесена в прокуратурата на Франкфурт, която ще повдигне обвинение и ще поиска съответното наказание. Ще се изчисляват и щетите, които е нанесъл Сидеров при буйството си. По думите му са нужни 2-3 седмици за приключване на разследването.

"24 часа": 5-годишна забрана за мутантите

Засяването и отглеждането на генномодифицирани организми (ГМО) ще бъде разрешено, но след 5 години. Това стана ясно вчера, след като ГЕРБ реши да приеме правителствените поправки в закона, но да наложи 5-годишен мораториум върху издаването на разрешения за засаждане на ГМО в открити земни площи.

Решението беше взето след извънредно заседание на парламентарната група на ГЕРБ в присъствието на екоминистър Нона Караджова. Мораториумът ще бъде гласуван от Народното събрание веднага след промените в закона. Забраната ще влезе в сила от датата на обнародването му в "Държавен вестник".

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини