Учениците от ПГИ "Карл Маркс" за поредна година организираха благотворителен базар

Благотворителен Коледен базар – „Деца помагат на деца“, организираха в Професионалната гимназия по икономика в Смолян. Те и тази година не изневериха на традицията. За пореден път училището се превърна в приказна феерия на изобилие, красота и настроение. На атрактивно декорирани от ученици, учители и родители щандове, разположени във фоайето на училището, се предлагаха невероятни неща - ръчно изработени коледни украси, подаръци и сувенири, вкусни кулинарни изкушения. Това беше един шарен, весел и неповторим базар, изпълнен с много усмивки, настроение и ухаещи апетитни лакомства.
В крайна сметка всички – и продавачи, и купувачи бяха доволни и щастливи от това, че са се докоснали до магията на Коледа, сътворена в училището. Най-голямото удовлетворение дойде след преброяване на събраните средства – 4782,36 лв. , с част от които ще бъдат подпомогнати семейства на нуждаещи се ученици от гимназията, а останалата сума, ще бъде преведена по сметките на Тодор Апостолов от град Смолян и Андрей Андреев от село Момчиловци.
Събитието стартира с представяне на обичая коледуване. Момчетата от фолклорната група на ПГИ, заедно с бивши възпитаници на гимназията, влязоха в училище с гайди и тъпани, наричаха за здраве и благоденствие. За доброто настроение се погрижиха танцьорите от ТФ „Луди млади“ и ВГ „Луди млади“, с ръководител Христо Кименов, сформирани по НП „Заедно в изкуствата и в спорта“, и оркестър „Икономско настроение“.
Част от вълнуващата програма беше демонстрацията на клуб „Роботика“, в който учениците моделират роботи, управлявани дистанционно.
Да правим добро е най-чистият начин да покажем любовта, която се крие в сърцата ни, а всяка капчица добро може да сътвори най-безценния дар! Добротворството е наша мисия през цялата година, но на Коледа е някак по-вълшебно. Участието ни в благотворителната кампания ни позволи отново да покажем съпричастност и е една прекрасна традиция, която ще продължим и занапред, споделят от гимназията.
 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини