На Коледния базар в Баните събират средства за лечението на 23-годишно момиче

    Богат Коледен базар подредиха в центъра на Баните. А през изминалите празнични дни посетителите имаха възможност да се радват на различни инициативи. 
    Ученици и учители от СУ "Христо Ботев"- Баните продаваха благотворително ръчно изработени сурвачки, картички, картини и много други коледни сувенири. Деца от всички възрастови групи се постараха да напълнят базара с коледни произведения, много усмивки и добро настроение.
    Дейци от НЧ "Зора 1927"- Давидково и учениците от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"- Давидково също представиха своите произведения и лакомства. Всички деца бяха изработили старателно много красиви коледни сувенири и картички, които предизвикаха голям интерес. За трапезата се погрижиха самодейците от с. Давидково, които почерпиха жители и гости с различни домашно приготвени вкусотии - родопски клин, тиквеник, питка, реване, локумки, кифлички и няколко вида баници. Празничното настроение продължи с музика и танци, а домашният чай и ароматното греяно вино бяха уважени от всички гости на базара.
    В инициативите се включиха и ЦСРИ – Баните. Големи и малки твориха в работилницата коледни играчки, които после с гордост да окичат на елхите си. Освен това, посетителите имаха възможност да опитат различни кулинарни изкушения.
    Самодейците от НЧ "Светлина - 1967" - Гълъбово се погрижиха да нагостят жители и гости на общината с домашно приготвени бухти, тиквеник, баклава, палачинки, баница, питка и различни десертни изкушения, приготвени с много мерак и любов. Продаваха и благотворително родопски терлици, мендили, торби и кърпи.
    Всички събрани средства бяха дарени за общата благотворителна кауза на община Баните - подпомагане лечението на младо момиче от село Жълтуша. 23-годишната Рени старада от тежко заболяване и за лечението й са необходими средства. На Коледния базар е поставена дарителска кутиуя. До 2 януари 2024 година всеки, който иска може да подкрепи благотворителната кауза и да помогне на Рени.
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини