Общо 14 катастрофи през празничните дни, при 4 от тях има пострадали

Множество пътни инциденти са отчетени през почивните и празнични дни на територията на област Смолян. Общият брой е 14 пътнотранспортни произшествия, като 4 от тях са с пострадали участници в движението.

На 22.12.2023 г. в 15.19 часа на тел. 112 е получен сигнал за възникнало ПТП на главен път Девин – Кричим, между товарен автомобил "Ман", управляван от 34–годишен девинчанин и товарен автомобил "Мерцедес Спринтер" управляван от 37-годишен жител на троянското село Калейца. При десен завой товарният автомобил „Мерцедес“ навлиза в насрещната лента, при което се удря челно в камиона. Вследствие на сблъсъка са ранени водачът и пътник от микробуса. 37-годишният водач е настанен в УМБАЛ „Св. Георги“ – гр. Пловдив с множество наранявания по тялото, с опасност за живота. Пътникът е транспортиран до МБАЛ „Д-р Бр. Шукеров“, приет е за лечение с две фрактури на крак, без опасност за живота.

На 23.12.2023 г., около 09:30 ч. в гр. Смолян на ул."Хан Пресиян", на пешеходна пътека в близост до кръстовището образувано с ул. "Грудьо Войвода", лек автомобил "Опел Зефира", управляван от 74-годишен смолянчанин, блъска пресичащата по пешеходната пътека 67-годишна жена. Вследствие на инцидента, пешеходката е леко пострадала с травма на подбедрица. Прегледана е в областната болница и е освободена за домашно лечение.

На 24.12.2023 около 02.20 ч. на път с. Соколовци – с. Баните е възникнал пътен инцидент между лек а-л "Шкода Октавия", управляван от 27-годишен от с. Вишнево общ. Баните и лек автомобил "Фолксваген Бора", управляван от 19-годишен младеж от с. Малка Арда, общ. Баните. В резултат на ПТП-то  са ранени и двамата водачи. 27-годишният мъж е със счупена раменна кост на ръка и счупен таз, без опасност за живота. 19–годишният водач е с охлузно-разкъсни рани на колене. Тестът за наличие на алкохол, показал положителна проба при водача на лек автомобил "Фолксваген Бора", отчетени са 1,49 промила. Той се съгласил с показателите на техническото средство и отказал кръвна проба. Причини за възникване на пътния инцидент са  в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

На 27.12.20023 г. около 14.00 часа на път гр. Рудозем - с. Смилян е настъпил пътен инцидент между товарен
автомобил "Фолксваген Кади", управляван от 24-годишен от село Чепинци и лек автомобил "Фолксваген Поло", управляван от 40-годишен от село Смилян. 24-годишният водач не се съобразява с релефа на местността и състоянието на пътя, като на десен завой навлиза в лентата за насрещното движение и удря движещия срещу него автомобил. При ПТП-то са пострадали водачът от лек автомобил "Фолксваген Поло“, който е с натъртвания в областта на гръдния кош и пътникът в превозното средство, който е с охлузни рани по главата. На пострадалите е оказана медицинска помощ в МБАЛ „Д-р Бр. Шукеров“, след което са освободени за домашно лечение.

 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини