Пълна амнезия в шоубизнеса, НАП прави ревизия за милиони

Проверяван от инспектори на НАП естраден изпълнител е забравил откъде са получени доходите му за последните 5 години, съобщиха от пресцентъра на данъчната администрация.

Изпълнителят има три имота, многократно е пътувал извън страната и води очевидно луксозен начин на живот, но не е декларирал доходи и не е подавал никога данъчна декларация.

От НАП посочват, че ако "амнезията" на певеца продължи, ще бъде направена т. нар. ревизия при особен случай, при която те ще определят доходите на проверявания, въз основа на сравнение с възнагражденията на други изпълнители от същия бранш.

Инспекторите вече са засекли противоречие в твърденията на певеца, защото са се снабдили с писмени доказателства от фирма, която е плащала хонорари за звездата.

Друга естрадна певица повече от месец се крие от данъчните инспектори. Не вдига мобилния си телефон, не може да бъде открита на никой от адресите на трите и собствени жилища.

Проверката на доходите й ще бъде продължена в нейно отсъствие.

Популярна фолк изпълнителка е била регистрирана по ДДС по инициатива на НАП в края на м. г., но е била длъжна да го направи преди близо година и половина и да начислява косвения данък върху хонорарите за своите участия.

Певицата е "забравила" да обяви като доход десетки хиляди левове, които е получавала, а документи за тях са открити в заведения и музикални компании, съобщават още от НАП.

Практика и сред естрадните и фолк изпълнители е оправдаването на придобитото скъпо имущество със заеми от приятели.

До момента трима от проверяваните твърдят, че живеят добре благодарение на заеми.

Друга фолк звезда, която е с множество участия в Сърбия, също забравила от кого и на каква стойност са били хонорарите й от тези концерти.

В НАП вече е събрана информация за укрити доходи на изпълнителите - както от различни заведения, продуцентски компании, но и от българи, собственици на развлекателни заведения в чужбина.

Българин, който е плащал хонорари на повечето от популярните фолк изпълнители в собственото си заведение в чужбина е представил и писмени доказателства, включително платежни нареждания, доказващи, че хонорарите са платени на определени певци по банков път.

Проверките на НАП в развлекателната индустрия продължават.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини