Porsche Cayenne се показа преждевременно

От Porsche ще покажат в Женева следващото поколение на своя Cayenne. Продажбите му в Европа ще започнат от 8 май, сега имаме първа възможност да видим какво са ни подготвили точно от Цуфенхаузен . . .

От компанията разкриха първи снимки и доста детайли за новия си SUV. Той споделя доста общо с новия VW Touareg, който също ще бъде показан в Женева. Освен това обаче има и доста стилистични прилики с Panamera. При всички положения обаче новият Cayenne е доста по-елегантен и не толкова тромав на вид, колкото първото поколение.

Porsche ще използват 3.6-литров V6 двигател с мощност от 300 к.с. за базовия си модел. Cayenne S ще получи 4.8-литров атмосферен V8 агрегат с мощност от 400 к.с., докато Cayenne Turbo ще получи битурбо вариант на същия 4.8-литров двигател, в резултат на което мощността му ще скочи на 500 к.с. Трябва да се отбележи, че и двете V8 версии използват с 23 % по-малко гориво спрямо настоящата версия. V6 пък консумира с 20 % по-малко гориво.

Междувременно Porsche Cayenne S Hybrid ще използва 3-литров V6 двигател с компресор (и мощност от 333 к.с.) в комбинация с електрически мотор. В резултат на това общата мощност ще бъде 380 к.с., а въртящият момент  - 580 Нм при 1 000 об/мин. Хибридът е способен да изминава кратки дистанции и изцяло с електричество, като скоростта не трябва да надвишава 60-65 км/ч. Разходът на гориво все още не е известен, но емисиите на СО2 са 193 г/км. Това на практика прави Cayenne S Hybrid най-екологичният модел на Porsche в настоящата гама . . . , докато не се появи Panamera Hybrid.

Следващото поколение на Porsche Cayenne вероятно ще се предлага с осемстепенна Tiptronic S трансмисия, старт/стоп, както и серия техники за редуциране на масата. Конкретно техниките за олекотяване са ясно загатнати не само от по-ниския разход на гориво, но и от простия факт, че второто поколение на Cayenne е с около 200 кг по-леко от настоящото.

Когато колата влезе в продажби, базовата и цена ще бъде 46 400 евро, а дизелът ще бъде 49 900 евро. Съответно Cayenne S ще бъде 60 900 евро, S Hybrid 65 900 евро, а Turbo – 96 900 евро. Цените са без ДДС . . .

Източник: rs-auto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини